fbpx

Школа по ориенталски танци

Ориенталски танци в The Dance, 2013

Школа по ориенталски танци Badriya (Бадрия) ви осигурява пространство за забавление, за изграждане на самоувереност, за подобряване на физическото и емоционалното ви състояние и запознаване с екзотичния свят на арабския танц и култура.

Стъпвайки на опита си като преподавател и активен участник в развитието на ориенталските танци в България, Виолета създава Бадрия през 2014 г. Основните цели на школата са автентично представяне на ориенталския танц и изграждане на цялостно разбиране и уважение към корените му и културата, към която принадлежи; систематичност и последователност в обучението и възможност за практическо приложение на придобитите умения 🙂

Часовете по ориенталски танци са подходящи за всички дами, които:
  • Искат да се раздвижат и да се чувстват във форма, но и да се забавляват – физическата подготовка, възрастта и телосложението не са от значение.
  • Желаят да изучавате систематично и цялостно арабски танци – не само движенията, но и история на танца, стилове, значими имена в арабската музика и танц.
  • Искат да добият повече увереност и да събудят женската енергия в себе си.
  • Търсят интересен и приятен начин за почивка от ежедневните задачи.
  • Просто са любопитни какво е ориенталският танц 🙂
Обучението в школата е организирано в различни форми:
  • Занимания в група – часовете се провеждат редовно всяка седмица и са организирани в различни нива. Разгледайте ГРАФИКА и изберете удобен за вас ден и час.
  • Индивидуални уроци - записването за индивидуален урок е по предварителна уговорка с преподавателя в удобно за вас време.
  • Интензивни семинари по ориенталски танци на различна тема.

При желание, редовните посетители могат да се изявяват в годишните спектакли на школата, както и на различни събития с ориенталски танци. На по-амбициозните и напреднали ученички се предоставя възможността да станат част от Violeta Dance Company.

Ако желаете да видите още видеа, посетете видеогалерията на школата.

 

Защо Badriya?

Badriya (Бадрия, ударението пада върху "я") произлиза от арабската дума за луна и се превежда като „приличаща на пълната луна“. Луната е символ на женското начало, на душата, чувствата и емоциите. Тя се свързва с мечтите и въображението, а в Близкия Изток пълната луна символизира красота на жената. Избрахме това име защото чрез танца изразяваме емоциите и мечтите си, както и  женствеността и чара, присъщи на всяка от нас. Танцувайки, ние отваряме сърцата си за един нов приказен свят!

Последвайте ни!

Отзиви

Вещина, професионализъм и наистина задълбочени познания както за ориенталските танци, така и за арабската култура. Ако искате да изградите добра техника и да развиете сетива за този танц, това е вашето място. Ще получите подкрепа, разбиране и един страхотен учител в лицето на Виолета. И ще срещнете още доста ентусиасти като вас, което донася чудесно настроение при репетициите. 🙂

Десислава Пеева