Казвам се Цвети или Уарда и съм изпълнител, хореограф и преподавател по ориенталски танци, както и организатор на различни международни събития, свързани с това изкуство.

Започнах да се занимавам с ориенталски танци още в гимназията, понеже бях в арабския клас и бях крайно привлечена от Близкия изток.


През август 2012 г. за пръв път посетих международен фестивал в Гърция, където осъзнах, че искам да се занимавам професионално с това изкуство. Усетих, че това е „моето нещо”. Настръхвах при звука на типична арабска музика, особено на по-старите класически песни. Започнах да слушам денонощно най-различни мелодии и не след дълго се чувствах като фонотека, която може да разпознае и запее 9 от 10 песни. Исках да присъствам на всеки семинар по танци, за да се уча и да се осъвършенствам, бях крайно въодушевена. Започнах да участвам в редица международни фестивали, доколкото ми беше възможно, а в София в продължение на близо 3 години посещавах класа на Виолета Вълчева.

С труд и постоянство техниката ми започна да се подобрява и започнах да танцувам в популярни арабски заведения у нас. Това много ми помогна и да се отпусна емоционално, за да нямам притеснения да се изявявам пред хора. Тази година имах честта да участвам в трупата на световноизвестният преподавател Мохамед Казафи, по негова покана, заедно с която изнесохме концерт в Атина. Също така през 2017 г. ще гостувам като съдия и гост изпълнител на няколко фестивала в чужбина.