Ориенталски танци с МОМ и Виолета на фестивал КвАРТал

Безплатни уъркшопи по ориенталски танци на фестивал КвАРТал

 

На 19 и 20 септември ви каним да се включите в семинарите по ориенталски танци, които са организирани от Международната организация по миграция (МОМ) и ще се проведат като част от фестивала КвАРТал.

Уроците по танци са безплатни и са по инициатива на МОМ в рамките на проект „Повишаване на информираността на българското общество и мигрантските общности в България“, финансиран от Националната програма на България по фонд „Убежище, миграция и интеграция“ 2014-2020. Освен семинарите по ориенталски танци ви очаква и кетъринг с традиционна арабска кухня и рисуване с къна!

По време на уроците ще се запознаете с основни стъпки и движения в някои от стиловете арабски танци и ще чуете интересна информация за тях, а също ще може да зададете и своите въпроси.

СТИЛОВЕ:
  • Ракс Шарки – от арабски ракс/ رقص- танц и “шарки”/شرقي – източен или, с други думи, класически египетски стил. По-популярното му название е бели денс. Ако в разговор за ориенталски танци в съзнанието ви изникне картина на ориенталска танцьорка с пищен костюм от две части, то тя най-вероятно танцува ракс шарки.
  • Саиди – египетски фолклорен танц от областта Саид, която се намира по средното течение на р. Нил. Характерно за този стил е, че често се танцува с бамбукови тояги. (аксесоарите за танца ще ги предостави Виолета)
  • Халиджи – от арабски “халиджи”/ خليجي – от залива – танц, характер за някои от държавите на Персийския залив като ОАЕ, Бахрейн, Кувейт и др. Най-често този стил се свързва с красивите движения на косата и ръцете.
КОГА:

19.09.2020: 16:30 ч. – 18:30 ч.
20.09.2020: 13:30 ч. – 15:30 ч.
20.09.2020: 16:30 ч. – 18:30 ч.

КЪДЕ:

Зала Сердика, ул. Сердика № 25

Събитието е напълно БЕЗПЛАТНО. Ще танцуваме, ще научим повече за арабските танци, ще похапнем вкусна арабска храна и ще си направим рисунки с къна! Очакваме ви!

Ориенталски танци с МОМ и Виолета на фестивал КвАРТал