Бели денс за начинаещи – нови групи

orientalski tanc za nachinaeshti s violeta valcheva

Бели денс/ belly dance е един от най-популярните стилове ориенталски танци. Ако винаги сте си мечтали да опитате, включете се в новите групи по бели денс за начинаещи и открийте магията на този източен стил. Гарантираме ви много забавни емоции в компанията на още ентусиасти като вас в просторно студио с вдъхновяващ ориенталски интериор.

Уроци по бели денс за начинаещи в София – къде и кога?

От 06.02. 2023 г. започват нови групи по бели денс за начинаещи в София в студио за танци Бадрия. Студиото се намира в ж.к. Лозенец, на ул. Крум Попов 56 – 58, ет. 3 (входът е откъм ул. Лозенец).

График на заниманията за начинаещи:

 • Понеделник и четвъртък от 18:30 до 19:30 ч.
 • Вторник от 17:30 до 18:30 ч.

Групите са предназначени за хора, които до момента не са танцували бели денс или имат съвсем малък опит. Ако вече имате известни познания в този стил, вижте графика на уроците в група за всички нива.

Преподавател

Виолета Вълчева е сертифициран преподавател по ориенталски танци от египетската школа Ahlan Wa Sahlan и професионалния курс за ориенталски танци и египетски фолклорни танци на Мохамед Казафи. Виолета преподава от 2011 г. и е основател и ръководител на школа по ориенталски танци Бадрия. Повече за нейната дейност и квалификации може да научите ТУК.

За кого са подходящи уроците по бели денс за начинаещи?

Бели денс е стил без ограничения – могат да го практикуват хора от всякаква възраст и пол без значение телосложението и нивото на физическа активност и подготовка. Уроците по бели денс за начинаещи не натоварват излишно ставите и не подлагат тялото на стрес, но въпреки това имат кардио ефект и помагат за активирането на метаболизма.

Начинаещите класове са чудесна възможност да се запознаете с основите на този стил ако никога до момента не сте го практикували или сте танцували съвсем малко. Не се изисква предварителен опит с ориенталски танци/ belly dance, важни са желанието и ентусиазмът!

Защо да танцувате бели денс?

Бели денс оказва много благоприятно влияне върху емоционалното, физическо и психическо състояние на танцуващите. Някои от ползите от този стил ще започнете да усещате още след първите занимания за начинаещи, други ще разкрият магията си ако посещавате уроците редовно във времето. Ето част от причините, поради което си заслужава да опитате ориенталски танци:

 • Заниманията с бели денс са един от най – здравословните начини, чрез които да подобрите настроението си и да повдигнете нивото на ендорфините, т. нар. „молекули на щастието“.
 • Помагат да преоткриете женствеността си и хармонизират енергията ви.
 • Чрез уроците по бели денс опознавате по-добре тялото си и разбирате какви невероятно красиви неща е способно да направи. Започвате да се чувствате по-удобно в него и цялостно се повишават самооценката и увереността ви.
 • Ориенталските танци активират всички мускулни групи – от най-големите до най-фините, тонизират и оформят тялото и подобряват стойката.
 • Благодарение на заниманията с бели днес ставате по-гъвкави и грациозни, а движенията ви – плавни и магнетични.
 • Ще намерите сродни ориенталски души, с които да танцувате и да се забавлявате не само в залата, но и на социалните събития, организирани от школата.
 • Покрай заниманията с бели денс ще научите интересни факти за историята и стиловете на ориенталските танци; културата, към която принадлежат и вероятно ще развиете афинитет към арабската кухня 😊

Какво правим в уроците по бели денс за начинаещи?

Уроците по бели денс за начинаещи имат за цел да ви запознаят с основните движения и да изградят правилна основа, на база на която ще може да задълбочите познанията с в часовете за средно напреднали и напреднали.

В начинаещото ниво обръщаме внимание на правилната стойка на тялото, походката по време на танца, основни изолации и движения на ханша и торса, основни стъпки. Движенията, които се изучават в часовете по бели денс за начинаещи са основополагащи за всички останали стилове в ориенталските танци.

Нивото е структурирано така, че дори и да не успеете да се включите от началото на групата, да имате възможност да овладеете всички предвидени за нивото движения. Когато научите всички движения от курса по бели денс за начинаещи, преминавате в следващото ниво.  

Препоръчително облекло за уроците по бели денс

 • Удобен клин/спортен панталон и блуза (не са подходящи дънки или дрехи от нееластични материи, както и прекалено широко облекло)
 • Туфли, цвички или боси/ с чорапи – не са подходящи скарпини и маратонки, както и други обувки с твърда и нееластична подметка.
 • Колан за таза – в случай, че имате, ако не ще ви съдействаме да си намерите! 

Бели денс за начинаещи - цена

 • Еднократно посещение за възрастен – 14 лв.
 • Карта за 4 посещения – 50 лв. (валидна в срок от 4 седмици от датата на закупуване)
 • Карта за 8 посещения – 82 лв. (валидна в срок от 5 седмици от датата на закупуване)
 • Карта за 12 посещения – 110 лв. (валидна в срок от 6 седмици от датата на закупуване)

Запазете своето място

Необходимо е предварително записване, т. като местата в залата са ограничени с цел да осигурим спокойно провеждане на уроците.

Запишете се на телефон 0887 750 088 или през онлайн формата тук:  Бели денс за начинаещи – нови групи