Ориенталски танци за начинаещи с Виолета Вълчева – 07.01.2017 г.

Ориенталски танци в Play Sport Center, 2017

От 7 януари 2017 г. започва нова група по ориенталски танци (ниво начинаещи I) с преподавател Виолета Вълчева. Занятията ще се провеждат всяка събота от 10 до 11ч. в зала Плей Спорт Център.

Групата е предназначена е за хора, които нямат опит с ориенталските танци.
Начинаещи I – На това ниво се изучава основната позиция на тялото, основни изолации, движения и стъпки в ориенталския танц. На база научената техника се разработват подходящи за нивото комбинации. Акцентира се върху разбирането и правилното изпълнение на основните движения.

Ако имате желание да танцувате повече от един час седмично, след първите два месеца от обучението, ще имате възможност да се включите и във вчерените часове в ниво начиенащи II, които се провеждат във вторник от 20:10 до 21:10 ч. и четвъртък от 19:30 до 20:30 ч.

Начинаещи II – Подходящо е за хора, които са преминали предходното ниво или имат познания за повечето основни движения. Упражняват се движенията от предходното ниво и се разучават нови. Разучава се хореография, подходяща за нивото. Акцентира се върху координация на различните части на тялото и свързването на основните движения в танц.

Практикувани от дълбока древност, ориенталските танци са известни с благотворното си въздействие върху тялото и психиката на жената. С тяхна помощ стягаме бедрата, седалището и корема, тонизираме ръцете и гърба и оформяме талията. Походката става изправена и грациозна, а плавните движения придават гъвкавост и мекота, подчертавайки красивите извивки на дамската фигура. Освен естетичния и терапевтичен ефект, които имат върху нас, те са повод да се срещнем с нови приятели и една различна и интересна култура.

Ориенталски танци за начинаещи с Виолета Вълчева – 07.01.2017 г.