Ракс Академия – Първа част


Добре дошли на първото събитие от Ракс Академия с преподавател Виолета Вълчева!

На 25.03 (неделя) от 11:00 до 15:30 ч. в студио Ка Пинка (ул. Екзарх Йосиф 86, ет. 3) ще се гмурнем в дълбоките води на ориенталския танц.

Теми:

11:00 – 13:00 – История на ориенталския танц – презентация 

Поради големия интерес ще започнем с презентация, която проследява развитието на танца в Египет от края на 18 век до преобразяването му в сценично изкуство днес. Ще обсъдим много интересни факти за танца, сред които: къде възниква и къде се танцува; кои са ауалим и гауази; как любопитството на Запада и обстановката в Египет се отразяват на танца; кои са танцьорите, които най-силно влияят върху формирането му; кой период е наричан Златната Ера на ориенталския танц; кога се появяват названията бели денс и ракс шарки, общ поглед върху стиловете… и още много любопитни подробности, снимки и видеа. Също така ще отделим време за въпроси и дискусия 🙂

13:30 – 15:30 – Арабски ритми – Част 1 – уъркшоп – смесено ниво

Арабската музика e много богата на ритмични модели и различни техни вариации. Някои са широко разпространени в арабския свят, други са характерни само за определена област, а има и такива, които са навлезли от Запада. Част от ритмите са типични за определен фолклорен стил, други се използват предимно в класическата арабска музика, а някои ще ги чуете в почти всяко музикално произведение. Разпознаването на ритмите е от изключителна важност за коректната и автентична интерпретация на музиката, защото те са един от показателите за стила, настроението и движенията, които е уместно да използваме.
В рамките на два часа ще разучим някои от най-популярните ритми в арабската музика и паралелно ще работим върху подобряване на техниката на танца като направим комбинации от движения върху тях.

ВАЖНО!!! Местата в залата са ограничени и за да гарантирате своето е нужно да се запишете предварително.

Ще бъдат предвидени учебни материали за всички участници, но си носете химикалка и бележник за писане.

Цени:
История на ориенталския танц – презентация – 20 лв.
Арабски ритми – Част 1 – уъркшоп – 25 лв.
Пакетна цена – 40 лв.

Домакин на събитието е студио Ка Пинка – уютен остров за жени 🙂
Адрес: ул. Екзарх Йосиф 86, ет. 3

За контакти и записвания:
0887 750 088 – Виолета
badriyaorientaldance@hotmail.com

Или на онлайн формата ни за контакти:    Ракс Академия – Първа част