Ракс Академия – Втора Част

На 22.04 (неделя) от 11:00 до 16:00 ч. в студио Ка Пинка (ул. Екзарх Йосиф 86, ет. 3) продължаваме с второто събитие от Ракс Академия с преподавател Виолета Вълчева.

Теми:

11:00 – 13:00 – Фолклорни танци в Египет – презентация

Презентацията е посветена на различните региони и етноси в Египет и характерните за тях танци. Ще проследим как тези танци и принадлежащите им фолклорни образи се трансформират в сценични фолклорни танци и кои са те. Ще обсъдим и някои традиции и ритуали (зар, танура, зафа), които не са танцови форми, но са свързани с музика и движения. Ще разгледаме и много интересни снимки и видеа. 🙂

13:30 – 15:30 – Арабски ритми – Част 2 – уъркшоп – смесено ниво

Арабската музика e много богата на ритмични модели и различни техни вариации. Някои са широко разпространени в арабския свят, други са характерни само за определена област, а има и такива, които са навлезли от Запада. Част от ритмите са типични за определен фолклорен стил, други се използват предимно в класическата арабска музика, а някои ще ги чуете в почти всяко музикално произведение. Разпознаването на ритмите е от изключителна важност за коректната и автентична интерпретация на музиката, защото те са един от показателите за стила, настроението и движенията, които е уместно да използваме.
В рамките на два часа ще разучим някои от най-популярните ритми в арабската музика и паралелно ще работим върху подобряване на техниката на танца като направим комбинации от движения върху тях.

ВАЖНО!!! В групата има 12 свободни места, за да резервирате своето е нужно да се запишете предварително и да предплатите.

Ще бъдат предвидени учебни материали за всички участници, но си носете химикалка и бележник за писане.

Цени:
Фолклорни танци в Египет – презентация – 20 лв.
Арабски ритми – Част 2 – уъркшоп – 25 лв.
Пакетна цена – 40 лв.

Домакин на събитието е студио Ка Пинка – уютен остров за жени 🙂
Адрес: ул. Екзарх Йосиф 86, ет. 3

За контакти и записвания:
0887 750 088 – Виолета
badriyaorientaldance@hotmail.com

Или на онлайн формата ни за контакти:    Ракс Академия – Втора Част