fbpx

LadyFit

LadyFit e комплекс от нискоинтензивни упражнения по различна методика, които се изпълняват на фона на приятна музика с умерено до бавно темпо. Тренировката е създадена специално за дамите и е съобразена със спецификите на женското тяло. Подходяща е за всички възрасти и различни нива на физическа подготовка.

Първата половина на часа включва упражнения за стягане и тонизиране на всички мускулни групи, като се поставя акцент върху проблемните зони – ръце, корем, бедра и ханш. Във втората половина на часа ще поглезим тялото със стречинг и активно разтягане като по този начин работим върху гъвкавостта на ставите и еластичността на мускулите и сухожилията. Подбрани са упражнения, които максимално защитават ставите, а степента на трудност и натоварването се определят спрямо възможностите на посетителите.

Харесайте страницата във фейсбук!

Положителни ефекти:

  • оформя фигурата
  • издължава силуета
  • движенията придобиват грация и гъвкавост
  • подобрява стойката и самочувствието
  • освобождава стреса от ума и тялото

График и цени:

Понеделник и сряда от 11:00 до 12:00 ч

Спорт клуб „Партера” - Relax & Beauty  в хотел "Форум" (бившия хотел "Славия"), бул. Цар Борис ІІІ № 41

Eднократно посещение - 60 мин. - 10 лв.

Карта за 4 посещения - 32 лв. Картата важи за един календарен месец. 

Карта за 8 посещения - 64 лв. Картата важи за един календарен месец.

Карти Мултиспорт 

 

Събота от 11:00 до 12:00 ч.

Play Sport Center, бул. Черни връх № 8, блок 4

Eднократно посещение - 60 мин. - 10 лв.

Карти Мултиспорт и Содексо

Локации на залите

За инструктора:

Педагог по образование и танцьор по професия и призвание, Виолета има дългогодишен опит като инструктор по арабски танци и групови тренировки.

Освен заниманията й с ориенталски танци, в продължение на няколко години тренира любителски класическа аеробика, степ аеробика, тае бо, модетика, пилатес и други видове гимнастики. Известно време се занимава с класически екзерсис и йога. Завършва биология в Софийски университет, където получава знания в областите анатомия, цитология, биохимия.  Сертифициран инструктор по аеробика, каланетика и стречинг от НСА „Васил Левски“.

“Идеята за LadyFit дойде като резултат от заниманията ми с танци и спорт през последните десет години. Не е задължително да имаме „слаби“ гени, за да поддържаме добрата си форма. Хубавото тяло на първо място има здрав и жизнен вид. Пропорционалната фигура и  изправената стойка винаги са „на мода“ и правят впечатление.

В часовете ми  по танци забелязвам, че най-голямата трудност, с която се сблъскват начинаещите е да застанат в правилна позиция с изправен гръб и да движат свободно ръцете и раменете. Една от причините е слабата мускулатура на тялото, особено на гърба и крайниците, често резултат от липса на достатъчно движение. 

На база наблюденията и опита ми в  танците и спорта, избирам упражнения, които дават оптимални резултати, без да натоварват излишно ставите.  LadyFit въздейства както върху повърхностните, така и върху дълбоко разположените мускулни групи. Основните  цели на гимнастиката са постигане на правилна стойка, тонизиране и издължаване на мускулатурата и цялостно подобряване на физическото и емоционално състояние на посетителите.“

.