Ориенталските танци ме срещнаха с едни от най–истинските ми приятели

Казват, че креативността е нещо, което не може да бъде изхабено, а напротив – творчеството ражда още творчество. Александра ни разказа нейната история и как любовта й към ориенталските танци я мотивира да създаде собствена дизайнерска колекция и междувременно създава истински приятелства.

Orientalskite tanci me sreshtnaha s istinski priqteli - blog - Violeta Valcheva

Ориенталските танци се появиха в труден момент от живота ми

Здравейте, аз съм Александра и по професия съм моден дизайнер, но работя в друга сфера. Ориенталските танци се появиха в труден период от живота ми. Имах нужда от вдъхновение, жадувах за себепознание и най-ненадейно танцът ми помогна да намеря това, което търсих.

Имам голям афинитет към арабския език и култура и красотата на ориенталския танц ме грабна още в първият миг, в който влязох в залата.

Неусетно минаха повече от 5 години, през които танците бяха за мен истинско удоволствие. Многобройните часове, прекарани в репетиции, подготовките за участия, атмосферата, която се създава между хора с една обща цел са неописуеми. Имахме обща мисия за нещо, което правихме с любов – да покажем красотата на това изкуство.

Какво ми дадоха ориенталските танци

Ориенталските танци преобръщат духовния свят и усещането за жена, но това може най-добре да го усетите с помощта на нашата преподавателка Виолета Вълчева, за която мога да кажа, че е професионалист и истински талант. Благодарна съм й за търпението към нас и всички усилия, които полага, за да ни научи.

В школа по ориенталски танци Бадрия срещнах истински приятели

Мога да споделя много за времето прекарано в школата, енергията, с която се зареждах всеки път когато присъствах в часовете.

Предполагам всеки си търси своето място, където може да избяга от ежедневието и света около себе си, където се чувства щастлив и в пълна хармония. Наистина, аз намерих това място в школата. Там срещнах едни от най-истинските си приятели в живота, на пръв поглед съвсем случайно.

Точно тази силна връзка между нас и постоянството, което имахме, създаде от нас едно цяло и заедно направихме първите стъпки за хореографска група в школата. След много репетиции се появи и първият концерт – колко хубаво беше чувството да видим резултата от положените усилия и как хората, които не бяха запознати с танца, го оценяват и харесват.

Вдъхновена от темата за Ориента създадох и първата си дизайнерска колекция „Мактуб“.

Искам да кажа на всички, които искат да се занимават с ориенталски танци, че най – важното е желанието и любовта към танца, всичко останало се учи, особено когато имате късмета да попаднете на един от най-добрите преподаватели и танцьори в България.

Ориенталските танци ме срещнаха с едни от най–истинските ми приятели
Обратно към категория - Блог