Споделено за ориенталския танц – Алекс

Алекс като модел на собествената си колекция “Мактуб”, вдъхновена от Ориента.

Здравейте, аз съм Александра, по професия съм моден дизайнер, но работя в друга сфера. Ориенталските танци се появиха в труден период от живота ми. Имах нужда от вдъхновение, жадувах за себепознание и най-ненадейно танцът ми помогна да намеря това, което търсих.

Имам голям афинитет към арабския език и култура и красотата на ориенталския танц ме грабна още в първият миг, в който влязох в залата. Неусетно минаха повече от 5 години, през които танците бяха за мен истинско удоволствие. Многобройните часове, прекарани в репетиции, подготовките за участия, атмосферата, която се създава между хора с една обща цел са неописуеми. Имахме обща мисия за нещо, което правихме с любов – да покажем красотата на това изкуство.

Няма да се впускам в обяснения за посланието на ориенталския танц, какво дава, как преобръща духовния свят и усещането за жена, защото това може най-добре да се пресъздаде от нашата страхотна преподавателка Виолета Вълчева, за която мога да кажа, че е професионалист и истински талант. Искам да й благодаря за всички усилия, които полага, за да ни научи и търпението към нас.

Мога да споделя много за времето прекарано в школата, енергията, с която се зареждах всеки път когато присъствах в часовете. Предполагам всеки си търси своето място, където може да избяга от ежедневието и света около себе си, където се чувства щастлив и в пълна хармония. Наистина, аз намерих това място в школата. Там срещнах едни от най-истинските си приятели в живота, на пръв поглед съвсем случайно. Точно тази силна връзка между нас и постоянството, което имахме, създаде от нас едно цяло и заедно направихме първите стъпки за хореографска група в школата – Violeta Dance Company. След много репетиции се появи и първият концерт – колко хубаво беше чувството да видим резултата от положените усилия и как хората, които не бяха запознати с танца, го оценяват и харесват.

Искам да кажа на всички, които искат да се занимават с ориенталски танци, че най – важното е желанието и любовта към танца, всичко останало се учи, особено когато имате късмета да попаднете на един от най-добрите преподаватели и танцьори в България.

P.S. – Вдъхновена от ориента, създадох и първата си дизайнерска колекция – Maktub 🙂

Споделено за ориенталския танц – Алекс
Обратно към категория - Блог