Споделено за ориенталския танц – Мария

Мария на фотосесията на школа по ориенталски танци Бадрия

Казвам се Мария Михайлова, почти на 44 години съм и съм майка на три деца. С ориенталските танци се срещнах случайно и не съвсем. Започнах на 41 и вече почти три години тази любов и вдъхновение не стихва. Те са моя източник, на здраве, любов и изкуство с много превъплъщения. Те ми дадоха увереност, че годините нямат значение. Те провокираха най-съкровеното в мен и отключиха душата ми и за други изкуства, като оперното пеене например. Преди година се включих и в хор и неочаквано за мен открих, че мога да взимам височини и плътност на мецосопрано каквито и не съм си представяла.

Приказката започна от Истанбул на 13 ноември 2011 г. За рождения си ден моят съпруг ме заведе на екскурзия до вечния град и разбира се на автентична ориенталска вечер. Бях много развълнувана, никога до тогава не бях гледала автентично изпълнение на живо. Сърцето и очите ми останаха на сцената и нищо не можеше да ме откаже от желанието да науча това магично изкуство. Точно така. Магия и елегантна женска красота. Нежност и пищност. Грация. Всичко това се запечата в сърцето ми и аз си пожелах от сърце да намеря начин да науча това изкуство. После забравих.

Eдна година по-късно моя колежка ми предложи да опитаме ориенталски танци и аз мигновено се включих и така, редовно и упорито всеки вторник и четвъртък, а за щастие понякога и по-често започнах да танцувам при Вили и момичетата в Бадрия.

Какво е за мен Бадрия – училище и семейство в едно. Моят творчески остров. Предизвикателство, упоритост, сълзи и любов в едно. И разбира се сладката удовлетвореност, че след упорития труд всичко се получава добре. Дали ще спра някога – не мисля. Знам, че и на оня свят пак ще танцувам на Господ с любов и вдъхновение. Най-неземното благо на човека, освен добротата, са танците и изкуството като цяло. И как да откажеш на такъв живот. Вярвам, че давам добър пример на децата си. Да ценят и обичат изкуството, да му се отдават с цялата си упоритост, независимо от възрастта си и хората около тях, и да осъществяват мечтите си. Един живот трябва да бъде запълнен с мечти. За мен това е красотата, която твори Виолета Вълчева, Силвето, Иглика, Алекс, Тери, Вики, Олимпия, и всички бъдещи творци на Бадрия.

Споделено за ориенталския танц – Мария
Обратно към категория - Блог