Школа по ориенталски танци

Школа по ориенталски танци Бадрия е с утвърдени позиции на водеща школа по ориенталски танци в България. Висококвалифициран преподавател с богат опит, работещ метод на преподаване и задълбочени уроци, са част от предимствата й. Признание за качеството на обучението в школа по ориенталски танци Бадрия са отзивите на посетителите, наградите на ученици от международни конкурси по ориенталски танци, както и успешната професионална реализация на най-отдадените. Школа по ориенталски танци Бадрия е място за всички, които имат нужда от повече изкуство, красота, забавление и екзотика. Заповядайте при нас и се уверете сами във вълшебството на ориенталските танци!!!

Какво казват другите за нас

Стъпвайки на опита си като преподавател и активен участник в развитието на ориенталските танци в България, Виолета създава школа по ориенталски танци Бадрия през 2014 г. Основните цели на школата са да ви запознае със света на арабския танц и култура, като едновременно с това се забавлявате, изграждате самоувереност и подобрявате физическото и емоционалното си състояние.

Защо да изберете школа по ориенталски танци Бадрия?

В Бадрия вие изучавате ориенталския танц като изкуство, а не просто движения

Ориенталският танц е изкуство с емоционален заряд и красота, които отразяват естетическите нагласи и ценностите на културата, към която принадлежи. Ако искате да научите движенията заедно с историята и развитието на танца, различните стилове и много други интересни факти – школа по ориенталски танци Бадрия е вашето място. В школата се преподава класически египетски стил, сценични египетски фолклорни танци, популярни египетски танци – балади и шааби, фолклорни танци от други арабски държави, бели денс шоу (танц с аксесоари като крила на Изида, шоу интерпретация с воали, танц с ветрила – Fan Veils)

Преподава ви квалифициран и опитен преподавател

Виолета е преподавател и танцьор с дългогодишен опит. Тя преминава много теоретични и практически курсове за арабски танци и заедно с това е педагог по образование и сертифициран инструктор по спортни занимания от НСА. Тези знания и опит й дават възможност да обясни разбираемо техниката на танца, като едновременно я свърже с контекста на различните стилове. От голямо значение за нея е емоционалността и искрената интерпретация на музиката. За това една от основните й цели е да научи посетителките да се свържат с тялото си и да изразяват емоциите си чрез танца. Освен това Виолета говори арабски език и винаги може да я попитате за какво се пее в песента. Повече информация за нея може да намерите ТУК

Систематичен метод на преподаване

В школа Бадрия може да посетите часове по ориенталски танци от начинаещи до професионалисти. Обучението е организирано в различни нива според опита на посетителите. Часовете във всяко ниво и отделните нива са свързани, между тях има приемственост и постепенно надграждане на наученото. Подробно описание на нивата може да намерите ТУК.

Разнообразни и интересни уроци

Ориенталските танци и музика са изключително разнообразни. Има множество стилове ориенталски танци, а понякога и нюанси в рамките на самите стилове. Те, заедно с богатството от движения и музикални инструменти, дават безброй възможности за интерпретация. Весел и игрив, романтичен или драматичен, чувствен, приказен и мистериозен – ще откриете стила, който най-добре отговаря на темперамента ви и чрез който най-добре изразявате себе си.

Какво означава Бадрия?

Името Бадрия (بدرية/Badriya; ударението пада върху „и“) е арабско женско име. В арабския език всяко име има конкретно значение и се счита, че носи определени качества на притежателя си. Бадрия означава пълнолуние, а в арабския свят пълната луна символизира женската красота. Други качества, които отговарят на това име са тайнственост, елегантност, романтичност, доброта, устойчивост. Луната е символ на женското начало, чувствата и емоциите, свързва се с мечтите и въображението – всичко, което олицетворява ориенталския танц.

Възможности за изява и развитие

Ориенталски партита и годишни спектакли – Школа по ориенталски танци Бадрия организира партита и годишни спектакли с ориенталски танци, на които при желание се изявяват учениците от школата. Всяка група разучава и представя хореография според нивото, а по – амбициозните и напреднали дами имат възможност и за солова изява. Разгледайте снимки от годишните спектакли и партитата във Фотогалерия!

Международни събития по ориенталски танци в страната и чужбина – Извън мероприятията организирани от школата, Виолета и част от напредналите й ученички са гост изпълнители на международни спектакли по ориенталски танци, както и на благотворителни събития за обмен на култура като Ден на Африка и Изток в прака. Заедно с Виолета, ученици от Бадрия имат участия в телевизионни предавания по БНТ1 и БТВ.

Професионална реализация във Violeta Dance Company – Най-напредналите, талантливи и отдадени дами, с имат интерес към професионална изява, имат възможност да станат част от професионалната група за шоу програма с ориенталски танци Violeta Dance Company. Към момента две дългогодишни ученички на школата вече са част от професионалния състав. Заедно групата има множество участия на различни лични и корпоративни мероприятия.

Видеа от нашите изяви може да разгледате във видеогалерията на школата.

Постижения и отзиви на ученици

 • Втора награда за най-добра група в категория бели денс класически стил на фестивала „Вълшебен свят“ 2013 г. за учениците от средно напреднало ниво.
 • Първа награда за Олимпия Петкова и втора награда за Иглика Панталеева на международното състезание по ориенталски танци на ориенталски уикенд НУР 2018 г.
 • Първа награда за Олимпия Петкова и трета награда за Мария Михайлова на международното състезание по ориенталски танци в рамките на ориенталски уикенд НУР 2019 г.
 • Втора награда за Олимпия Петкова на международния бели денс конкурс Roses of The Orient Belly Dance Festival 2018 г.
 • Обучение в школа Бадрия са преминали и някои от най-талантливите танцьори и към момента преподаватели по ориенталски танци – Уарда и трайбъл фюжън – Виктория Сиракова (Виж Лични истории).
 • През 2018 г. редовните посетители в школата са повече от 90 души, които се обучават в осем групи. За да прочетете някои от техните мнения посетете ОТЗИВИ.
школа по ориенталски танци Бадрия
Ориенталски танци в Плей Спорт Център

Часовете по ориенталски танци са подходящи за вас ако:

 • Искате да се чувствате във форма, но и да се забавлявате – физическата подготовка, възрастта и телосложението не са от значение.
 • Желаете да изучавате систематично и цялостно арабски танци – не само движенията, но и история на танца, стилове, значими имена в арабската музика и танц.
 • Искате да добиете повече увереност и да събудите своята женската енергия.
 • Търсите интересен и приятен начин за почивка от ежедневните задачи.
 • Просто сте любопитни какво е ориенталският танц 🙂

Повече за положителните ефекти от ориенталския танц може да прочетет ТУК.

Заниманията по ориенталски танци са организирани в различни форми

 • Занимания в група – часовете се провеждат всяка седмица и са организирани в различни нива. Разгледайте ГРАФИКА и изберете удобен за вас ден и час.
 • Индивидуални уроци – записването за индивидуален урок е с предварителна уговорка с преподавателя в удобно за вас време.
 • Интензивни семинари по ориенталски танци на различна тема.
 • Ракс Академия – програма, която включва теоретични и практически занимания.