Виолета Денс Къмпани

Виолета Денс Къмпани (Violeta Dance Company) е професионална формация от красиви и талантливи артисти, които ще ви представят спираща дъха шоу програма с ориенталски танци. Групата е базирана в София, но пътува за участия и изяви в цялата страна. Всички дами във Виолета Денс Къмпани са професионални танцьорки с дългогодишна сценична практика. Ръководител и хореограф на шоу формацията е Виолета Вълчева. Нейният богат творчески опит и задълбочени познания за стиловете в ориенталския танц в комбинация със страхотния й екип гарантират качествено и автентично бели денс шоу.

Групата от талантливи танцьорки разполага с разнообразен репертоар от ориенталски танци в различни стилове. Освен разнообразието от стилове, за невероятното бели денс шоу допринасят и атрактивните костюми на Виолета Денс Къмпани – цветно съчетание от традиция, блясък и елегантност.

Дамите от красивата формация имат множество участия както на корпоративни мероприятия, така и на лични събития като честване на годишнини и юбилеи, сватбени празненства, абитуриентски балове, рождени дни. Те са желани гости и на различи форуми за културен обмен където представят ориенталски танци и египетски фолклорни танци.

Шоупрограма с ориенталски танци

Шоупрограма с ориенталски танци - репертоар

  • Ракс шарки – класически ориенталски танц, който може да се изпълнява върху много разнообразна музика – от класическа египетска музика до съвременни поп песни, често като аксесоар в танци от този стил се използва воалът.
  • Табла соло – танц, който се танцува под съпровод само на табла (дарбука), отличава се с бързина и динамика. За него трябва невероятна техника на изпълнение, което го прави изключително атрактивен.
  • Балади – традиционен танц от Египет; солова импровизация, която обикновено започва бавно само върху един мелодичен музикален инструмент, постепенно се включват ударни инструменти и темпото се забързва като накрая може да премине в табла соло. Отличава се с мекота и игривост.
  • Шааби – традиционен египетски танц; музиката в стил шааби е музиката на народа, а танцът обикновено е енергичен, динамичен и гарантиращ чудесно парти.
  • Танц с пръчка (известен още като саиди) – египетски фолклорен танц от региона Саид, който се танцува с бамбукова пръчка.
  • Танц с мелая леф – традиционен египетски танц, който се танцува с голям черен шал – мелая леф. В миналото мелая леф се е използвал като част от облеклото, но постепенно навлиза като сценичен аксесоар. Танцът е жизнерадостен, весел и динамичен.
  • Халиджи – фолклорен танц от Персийския залив; отличава се с характерен ритъм, изключително женствен, движенията подчертават косата и ръцете.
  • Танци с аксесоари – крила на Изида, светещи крила, воали, ветрила – феерия от цветове и форми, които ще помните дълго.

Видеа от участия

Ракс Шарки
Светещи крила
Балади
Табла соло

Още снимки може да разгледате във Фотогалерия.

Свържете се с нас!

Ако желаете атрактивното ни шоу да е част от вашето събитие, свържете с нас на телефон +359 887 750 088 или изпратете запитване на онлайн формата ни!